Szent István koronája Szent István városában – folytatódnak az Árpád-kori esték

(Forrás: Önkormányzati Kommunikációs Központ Székesfehérvár)

A Szent István koronája Szent István városában című programmal folytatódik az Árpád-kori esték című tudományos sorozat. Legközelebb augusztus 26-án, pénteken 16.00 órára várják az érdeklődőket a Múzeum Rendház épületében a Koronaőrségről szóló könyv bemutatójával és előadással.

16 órakor kötetbemutatóval indul a program, a könyv címe: Mi megvédjük a koronát, a korona megvéd minket – fejezetek a Magyar Királyi Koronaőrség történetéből. 17.00 órakor Ádám Barnabás ezredes, a Honvéd Koronaőrség parancsnoka tart interaktív előadást a Koronaőrség szerepéről, tevékenységéről és öltözékéről.

A köztes időszakban és az előadás után a Szent Koronát ábrázoló, többek között a Szent István Király Múzeum, a Városi Bélyeggyűjtő Kör és magángyűjtők tárgyaiból készült kamarakiállítás látható.

A rendezvény ingyenes és sajtónyilvános. A résztvevők a Rendház épületében zajló „Királyok és Szentek – Az Árpádok kora” című kiállítást belépőjegy megváltásával, a „Királyi aranyak Fehérváron – kincsek a Szent István Király Múzeum gyűjteményéből” és a „Királyaink érmeken” című kiállításokat ingyenesen látogathatják.

Vélemény, hozzászólás?