Bélyegkiállítás nyílt a Széna Téri Általános Iskolában

Ezúttal az idén 85 éves Széna téri Általános Iskolában folytatta bemutatóit a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör. A bélyeggyűjtők egy olyan összeállítással készültek a diákoknak, ami a gyermekek figyelmét felkeltő darabokat tartalmazza. A kiállítás egészen március közepéig lesz látható az intézményben és négyhetente új tematikákat mutatnak be.

Kedden nyílt meg és március közepéig látogatható az a különleges tárlat, amely a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör rendezésében valósul meg a Széna téri Általános Iskolában.

A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör 2018-ban kezdeményezte egy olyan sorozat indítását a helyi általános és középiskolákban, illetve a közművelődési intézményekben, amely különleges, a diákok érdeklődésére is számot színes, tematikus összeállításokkal hozza közelebb a bélyegek világát a gyerekekhez.

Laczi Zoltán, a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör elnöke kiemelte, hogy 2018 óta folyamatosan nyílnak kiállítások a fehérvári iskolákban, a 85 éves Széna Téri Iskolába pedig most egy kicsit más anyagot hoztak mint eddig: „Az iskola történetéhez kapcsolódó témákat állítunk ki, illetve virágok, mese és állatok tematikával szólítjuk meg az alsós korosztályt. A kiállítás jövő márciusig tekinthető meg, és három-négy hetente cserélődik majd a tematika. Emellett szeretnénk az iskolában is tájékoztatókat tartani a bélyegekről, bélyeggyűjtésről a gyerekeknek” – tette hozzá.

Deák Lajosné önkormányzati képviselő elmondta, hogy értékeket mutat be a tárlat a diákoknak, akik történelmi jelentőségű pillanatokat láthatnak, vagy természettudományos ismereteiket bővíthetik a kiállítás jóvoltából. „Ez egy közvetített történelem” – fogalmazott a képviselő, aki szólt arról is, hogy a korábbi generációknál rengetegen gyűjtöttek bélyeget, most pedig a mai gyerekeknek is megmutathatják, milyen érték rejlik ebben a foglalatosságban, ami nemcsak a diákok figyelmét köti le a rohanó világban, hanem az ismereteiket is bővíthetik a bélyegeken keresztül.

dr. Lórodiné Lajkó Ágnes igazgató a tárlatnyitón elmondta, hogy az iskolában az innovatív megoldásokon túl nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományok ápolására is, egy ilyen kiállítás megszervezése pedig nagyszerű lehetőséget ad erre. „Manapság a gyerekek már alig találkoznak a levél, a bélyeg fogalmával, míg mi annak idején változatos, komoly gyűjteményeket tudhattunk magunkénak. Ezért is fogadtam nagy örömmel a Városi Bélyeggyűjtő Kör megkeresését, és remélem, hogy a kiállítással újabb élményekhez juttathatjuk a gyerekeket. Külön öröm, hogy a bélyegkiállítás 4 hónapon keresztül lesz megtekinthető az iskolánkban, március közepéig itt lesz nálunk és változatos tartalmat mutat majd be.” – tette hozzá az igazgató.

Forrás és további fotók: Székesfehérvár.hu