Rövid beszámoló a Tatai Bélyegkiállításról

A vidéki városok közül Tata az első, amelyik 2015 után immár másodszor adott otthont országos bélyegkiállításnak. A Város Vezetésének és a MABÉOSZ Tematikus és ELGYŰSZ Szakosztályainak közös rendezésében került lebonyolításra 2023 június 30. és július 2. között egy 270 keretes tematikus bélyegkiállítás, az idei Bélyegnappal is összekötve. A kiállítás megnyitóját a város kulturális egyesületei és személyiségei nívós ének, tánc és zenei betétekkel színesítették. A szokásos HUNFILA kiállításoknál kisebb terjedelem ellenére, vagy éppen emiatt jól áttekinthető és mégis nagyon változatos anyagot láthattak az érdeklődők. A zsűri szempontjait elismerve és értékelve, saját véleményem szerint kiemelem a Kuny Domokos Múzeum képeslapjaiból bemutatott 500 lapot, valamint az ifjúsági gyűjtők 30 keretnyi anyagait, utóbbiak némelyike már komoly filatéliai ismereteket igazolva.
A székesfehérvári kiállítók közül Lippai József dr „Ludwig van Beethoven a képzőművészetben” című CM anyaga vermeil minősítést és tiszteletdíjat érdemelt, Tóth-Bencze József „Légrády” és „Mór város 40 éve” tárgyú anyagai ezüstérem rangú oklevelet kaptak.

Michl József polgármester megnyitója

a megnyitó közönsége

Tata Város Önkormányzatának honlapján még számos fotó látható a megnyitóról.

A lapzárta és a kiállítás időpont ütközése miatt csak a Bélyegvilág szeptember-októberi számában lesz részletesebb beszámoló.

Fehérvári József