Állatok és mesék bélyegeken – a Sziget utcai iskolába érkezett a Városi Bélyeggyűjtő Kör kiállítása

(szöveg és kép: Önkormányzati Kommunikációs Központ Székesfehérvár)
A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget Utcai Tagintézményében nyitották meg a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör Iskolai bélyegbemutatók című vándorkiállítását. A sorozat ezúttal állatokat és meséket ábrázoló bélyegeket mutat be április közepéig. A tervek szerint a kör további iskolákba és nyári táborokba is elviszi a kiállítást.

A Sziget utcai iskola az ötödik állomása a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör sorozatának. A kiállított anyag minden egyes helyszínen más-más tematikára épül, ezúttal madarakat, halakat, virágokat, valamint ismert magyar és külföldi mesék szereplőit, jeleneteit ábrázoló bélyegeket hoztak a gyűjtők több tablón.

A Bélyeggyűjtő Kör célja a bélyegek tartalmi, formai vagy méretbeli sokszínűségének bemutatása, hiszen ebből nagyon sokat lehet tanulni. Fontos, hogy a mai gyerekek is találkozzanak bélyegekkel – hangsúlyozta Laczi Zoltán, a szervezet elnöke. Hozzátette, hogy további intézményekbe is szeretnék elvinni a sorozatukat, a terveik között szerepel többek között a Talentum Református Általános Iskola, a Németh László Általános Iskola és a Kossuth Lajos Általános Iskola ezirányú megkeresésére, de emellett kapcsolódnának nyári táborokhoz is, amennyiben a COVID-helyzet engedi.

Hajzer Miklósné tagintézmény-vezető elmondta, nagy örömmel fogadták, hogy ők lehetnek a vándorkiállítás új helyszíne. A diákok számára kuriózum a bélyeggyűjtés, ami az idősebb generációk számára komoly hobbi volt. A mai gyerekek valószínűleg már csak kiállításon találkoznak bélyegekkel, a most látható darabokat nagy élvezettel, kíváncsian nézegetik a szünetekben.

Farkas László palotavárosi önkormányzati képviselő a megnyitó kapcsán elmondta, hogy gyermekként ő maga is szenvedélyes bélyeggyűjtő volt, és örül, hogy most az ő körzetének egyik intézményébe is eljutott a tárlat. A bélyegek szép látványt nyújtanak és sok információt üzenve tanítanak is. A képviselő bízik abban, hogy a kiállítások ösztönzik a gyerekeket ennek a szép és értékes hobbinak a követésére.

A kiállítás 2022. április 15-ig marad a Sziget utcai iskolában.

A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából.

Vélemény, hozzászólás?