Beharangozó

A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör szokásos éves kiállítását 2019. szeptember 19-22. között a VOKE Vörösmarty Művelődési Házban tartja. Ez évben a kiállítást Hada Tibor gyűjtőtársunk anyagaiból állítottuk össze, tisztelegve ezzel sok évtizedes gyűjtői, kiállítói, kiállítás szervezői tevékenysége előtt. Hada Tibor olyan hatalmas és változatos gyűjteményt hozott létre, és gyarapít mind a mai napig, amelynek több témája önmagában is meghaladná az általunk bemutatható keretszámot. Ezért nem egy-egy téma kifejtését tűztük feladatul, hanem e gyűjtői életmű sokszínűségét. A kiállítói hely által lehetővé tett 35 keretoldalon, 11 témakört mutatunk be: vasút, cserkészet, Szent István, Székesfehérvár, természetvédelem, Föld napja, 1956 emléke, festmények (carte maximumokon), lovak, bor és szőlő. Egy-egy téma kiállításon megjelenő terjedelme csak következtetni próbál az adott gyűjteményrész nagyságára.
Kérjük a kiállítás látogatóit, hogy ilyen szemmel nézzék a tablókat, ne a témakifejtés alaposságát várják el. Hada Tibor gyűjteményének nagyságát nem tudjuk bemutatni, de talán a sokszínűségét igen. Ez a széles körű ismeretanyag jellemzi Tibor egyéniségét ugyanúgy, mint a témák feldolgozásában tapasztalható alaposság, lelkiismeretesség. A bélyeggyűjtés hobbi. E látszólag szabadidős tevékenység azonban egy olyan aktív ember életének tükre, aki munkájában, családi életében, közéleti tevékenységében is ugyanilyen alaposságot, lelkiismeretességet bizonyított.

A bemutató több mint egy szokásos kiállítás. Hada Tibor ajándéka a látogatóknak, akik talán megérzik belőle azt az örömet, amelyet a gyűjtés jelentett és jelent az ő számára.

Laczi Zoltán elnök

Vélemény, hozzászólás?