Táborozóknak tartott foglalkozást a Székesfehérvári Bélyeggyűjtő Kör

SAJTÓKÖZLEMÉNY – 2022. július 5. (kedd) Bélyegbemutatók, előadás a bélyegek történetéről és a gyűjtésről.    Galéria
(forrás: Önkormányzati Kommunikációs Központ Székesfehérvár)

Táborozó gyerekeknek tartott foglalkozást a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör kedden délelőtt az Aranybulla Könyvtárban. A Köfém Művelődési Ház táborának résztvevői a bélyegekről, a bélyegkészítésről, a gyűjtésről és a kiállított színes anyagokról hallottak érdekes előadást.

A nyár folyamán is folytatja bemutatóit a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör. A szervezet tagjai két helyszínen, a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban és a Köfém Művelődési Ház által szervezett nyári napközis tábor résztvevői számára tartottak foglalkozásokat. A Köfémen ezen a héten zajlik az intézmény nyári napközis táborának második turnusa. 16 gyerek vakációzik itt, akiknek könyvtári foglalkozást, játékokat, kisbuszos gyárlátogatást, kézműves foglalkozásokat, filmvetítést szerveznek, de szerepel a programjukban az Alumíniumipari Múzeum látogatása, tűzoltósági bemutató, kirándulás a Rác-bányába és interaktív bemutató dr. Berkényi Tamás állatorvossal, a Székesfehérvár-Sukoró Vadmadárkórház vezetőjével.

A gyerekek kedden a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör tagjaival, Laczi Zoltán elnökkel és Fehérvári József elnökségi taggal töltötték a szabadidejüket az Aranybulla Könyvtárban. Hasznos és érdekes előadást hallottak a bélyegek készítéséről, használatáról és a bélyeggyűjtés történetéről. Tablókon mutattak be a gyerekeket különösen érdeklő darabokat, többek között mesékről, mesefigurákról, állatokról, madarakról készült bélyegeket és a Magyar Posta által egyéni igények szerint készített személyes bélyegeket. Újdonságként olyan darabok is szerepeltek az anyagban, melyek kibocsátásával az Aranybulla kihirdetésének 800. évfordulóját köszöntötte a Posta, illetve bemutattak a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör által az Aranybulla Emlékévre készíttetett személyes bélyegeket is.

A szervezet célja, hogy a foglalkozások által népszerűsítse a bélyeggyűjtést, tagokat toborozzon, illetve éltesse és továbbadja a gyűjtés hagyományait.


A kapcsolódó fotók letölthetőek a Galériából

Szöveg: Havasi Tímea

Fotó: Simon Erika

Vélemény, hozzászólás?