Zene és festészet, művészet bélyegeken

forrás: Önkormányzati Kommunikációs Központ Székesfehérvár
2020.09.16. 18:14

SAJTÓKÖZLEMÉNY  – 2020. szeptember 16. (szerda)
Megnyílt a városi bélyeggyűjtő kör éves kiállítása. Galéria
A művészet témakörben öt gyűjtő 34 keretoldalon mutatja be gyűjteménye legszebb és szívéhez közelálló bélyegeit a Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör szerdán nyílt éves kiállításán a VOKE Vörösmarty Művelődési Házban.


Magas szintű és nemzetközi kiállításon is megállná a helyét az a tárlat, amely mától látható a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Házban. A 95 éve alakult Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör éves kiállításán több művészeti ág, a kisgrafika mellett a festészet és a zene találkoznak.

Mint azt Laczi Zoltántól, a kör elnökétől megtudtuk, a tárlatot öt gyűjtőtárs gyűjteményéből állították össze, tisztelegve ezzel sokéves gyűjtői, kiállítói tevékenységük előtt. A kiállítóhelyen 34 keretoldalon nyolc témakört mutatnak be, köztük Beethoven és Liszt Ferenc életét és munkásságát, művészeti alkotásokat francia bélyegeken, valamint a Tretyjakov Galéria képeit.

A bélyeg nemcsak a levelezés része, hanem korlenyomat, alkotás, művészet. Számos tudományág kapcsolódik össze és ad életre szóló élményt és feladatot a gyűjtőknek. Ez jól tükröződik a ma látható kiállítás anyagán, mondta Mészáros Attila alpolgármester köszöntőjében. A bélyeggyűjtők az elmúlt korok lenyomatainak őrzői, akik komoly feladatot adnak át az utókornak.

Laczi Zoltán, a bélyeggyűjtő kör városi elnöke a köszöntőket követően átadta azokat a személyes bélyegeket, amelyek a kiállítóknak készültek, emléket állítva az éves tárlatnak. A gyűjtők, dr. Forgó Béla, dr. Lippai József, Miklós László és Lazányi Tibor újságírói kérdésre elmondták, mindannyian gyermekkorukban találkoztak és szerették meg a bélyeggyűjtést. A művészethez való kötődésük, különösen a zene és a festészet világa határozta meg a témákat. A mostani kiállításon, amely szeptember 18-ig várja a látogatókat, jól megfigyelhető a műfajok és az ábrázolások sokszínűsége.   A megnyitón készült fotók letölthetőek a Galériából.

Vélemény, hozzászólás?