Városi bélyegkiállítás meghívó

Beharangozó

A 95 éve alakult Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör szokásos éves kiállítását 2020. szeptember 16-18. között a VOKE Vörösmarty Művelődési Házban tartja.

A bélyeggyűjtés, mint szórakozás és mint kulturális tevékenység, csaknem egyidős magával a bélyeggel, tehát közel száznyolcvan esztendős. A bélyegkiadás tematikussá vált, ami megteremtette a gyűjtés feltételeit is múlt század 30-as éveire.

A kiállítás témája „Zene és festészet, művészet bélyegeken”. A kiállítást 5 gyűjtőtársunk gyűjteményéből állítottuk össze tisztelegve ezzel sok éves gyűjtői, kiállítói tevékenységük előtt.

A kiállítói hely által lehetővé tett 34 keretoldalon, 8 témakört mutatunk be: Beethoven és Liszt Ferenc élet és munkássága, művészeti alkotások francia bélyegeken, két téma egy bélyegen művészeti alkotások Vöröskereszt javára kiadott francia bélyegeken, festmények, Tretyakov galéria képei, neves művészek festményei, egy önarckép egy mű címmel.

Egy-egy téma a kiállításon megjelenő terjedelme csak következtetni enged az adott gyűjteményrész nagyságára. Kérjük, a kiállítás látogatóit, hogy ilyen szemmel nézzék a tablókat!

A bélyeggyűjtés hobbi.

E látszólag szabadidős tevékenység azonban olyan aktív emberek életének tükre, aki munkájukban, családi életükben, közéleti tevékenységükben is ugyanilyen alaposságot, lelkiismeretességet bizonyítottak.

A bemutató több mint egy szokásos kiállítás, ajándéka a látogatóknak, akik talán megérzik belőle azt az örömet, amelyet a gyűjtés jelentett és jelent a kiállítók számára.

Laczi Zoltán
Székesfehérvár Városi Bélyeggyűjtő Kör
elnöke

Vélemény, hozzászólás?