Közgyűlési beszámoló

Beszámoló a 2018. évi tevékenységről és a 2019. évi tervekről.

(Laczi Zoltán elnök beszámolója a 2019.01.23.-án megtartott közgyűlésen)

Tisztelt Közgyűlés Tisztelt Gyűjtőtársak!

Tisztelettel köszöntelek benneteket rendkívüli közgyűlésünkön.

Kérem, hogy egy perces néma felállással adózzunk elmúlt évben eltávozott gyűjtőtársaink emlékének. Tóth István tagtársunk, a MABÉOSZ tiszteletbeli tagja, hosszú idő keresztül ifjúsági csoport vezetője volt. Hajsó Gusztáv ugyan az agárdi bélyeggyűjtő csoport vezetője volt, de korábban, míg egészsége engedte, a megyei szövetségben is működött.

Köszönöm.

Tisztelt Gyűjtőtársak!

A 2018 a változások éve volt egyesületünk életében. Szabó Mátyás aki a kör korábbi elnöke volt sok éven keresztül, úgy döntött, hogy továbbadja az elnöki tisztséget és a velejáró munkát.

Így a 2018. február 17-én megtartott közgyűlésen megújult elnökségünk.

Az elnökség az elmúlt évben havi rendszerességgel tartotta összejöveteleit.

Körünk helyszíne is változott, Kaszap István u. 6.-ból Mártírok útja 2. sz. alá költöztünk a VOKE Vörösmarty Művelődési Házzal együtt. A vezetőség méltányosnak tartotta, hogy a két hetenként igénybevett helyiség bérletén felül, a kiállítási keretek tárolására kapott raktárért is fizessünk bérleti díjat.

A kiállítási keretek felújítása Fehérvári József vezetésével elindult, az anyagi forrásaink ismeretében további keretek felújítását tervezzük.

Az évenként szokásos bélyegkiállításunk helyett 2018-ban a MABÉOSZ Tematikus Szakosztálya és a móri Wekerle Sándor Egyesület szervezésében, a Móri Bornapok keretében rendezett bélyegkiállításban működtünk közre. A szervezésben és a kiállítás technikai feltételeinek (keretek) biztosításában volt feladatunk. A kiállítás – a visszhangok alapján – sikeres volt.

Korábbi kiállításaink során gyakran hiányos volt a helyi média előzetes tájékoztatása. Ezen a téren jelentős változásokat értünk el, ami már a móri kiállítás során is jelentkezett, mind a beharangozás, mind az utólagos tudósítások során.

Szeptember óta az összejöveteli helyiségünkben felállítottunk két keretet, és időnkét frissítve bemutatunk gyűjtőtársaink anyagaiból bélyegeket. Eddig mese és virág motívumokat tettünk ki.

Még tavaly októberben a Next Stop üzletház megkeresésére vállaltuk, és az elmúlt hétvégén megvalósult egy kisebb, tíz keretoldalas bélyegbemutató az űzletház aulájában. Ez elég forgalmas és jó kiállító hely, bár mint várható volt, csekély érdeklődőt vonzott. Mégis eredményesnek mondhatjuk, mert akadt néhány olyan látogatónk, akik eddig nem voltak velünk illetve a bélyeggyűjtéssel kapcsolatban. Egy fiatalember a kisfiával érdeklődött a bélyegek iránt.

Tájékoztattuk a kör elérhetőségéről. Balatonfűzfőről egy idősebb házaspár – a Bélyegvilágban megjelent cikkünk alapján – kereste fel a kiállítást. Ők nemcsak gyűjtők, hanem bélyeg – pénz- könyv – és egyéb dokumentumok, helyi és helytörténeti bemutatását végzik. Remélhetőleg közreműködőket találunk bennük későbbi kiállításaink során.

A város önkormányzati képviselőinek jelentős anyagi támogatásával és az egyéni adományoknak köszönhetően a kör gazdálkodása pozitív eredménnyel zárt 2018 évben.

2018-ban elindult – Lazányi Tibor gondozásával – a honlapunk, filafehervar.hu címmel.

További terveinkről néhány gondolatot szeretnék mondani.

2019-ben szeptember végén tervezzük hagyományos kiállításunka a Művelődési Házban. Év közben, ha találunk fogadó készséget iskolák, óvodák vagy művelődési intézmények részéről, folytatni kívánjuk kisebb, 1- 4 keretnyi terjedelmű bélyeg bemutatóinkat.

Az ELGYÜSZ Szakosztály ez évben Siófokon rendezi éves kiállítását. Várhatóan ebbe is besegítünk keretek biztosításával.

Székesfehérvár MJV Polgármestere kezdeményezte Trianon Centenáriumi Emlékbizottság létrehozására. AzEmlékbizottságot feladata, hogy egy alulról felfelé történő építkezés segítségével a nagypolitikai nézőponttal szemben ugyanezen történetet lokális nézőpontból vegyük számba.

A trianoni évfordulóhoz kapcsolódva 2020-ban megrendezésre kerülő rendezvénysorozathoz, megemlékezéshez kapcsolódva a témába illeszkedő regionális bélyegkiállítás kezdeményezésével megpróbálunk bekapcsolódni az ELGYÜSZ közösen.

Szeretném megköszönni a gyűjtőtársaim egész éves munkáját.

Köszönöm a figyelmet!

Vélemény, hozzászólás?